Fujiwara

Před 150 lety, rodina Fujiwara začala své dobrodružství s produkci japonských mečů. Po druhé světové válce byla výroba mečů v Japonsku natolik omezená, že rodina Fujiwara musela přejít na výrobu nožů a nůžek. Kovárna Fujiwara se specializuje na oceli Shirogami #1 a Aogami Super.


Kovárna se proslavila mimo jiné tím, že jako první začala vyrábět nerezové kování pro uhlíkové oceli. Kombinace dvou různých materiálů je mezi japonskými kováři velmi obtížná a vzácná. Charakteristickým rysem společnosti Fujiwara je vysoká pevnost a vynikající tepelné zpracování čepelí. Všechny nože jsou ručně leštěné na tradičních, kulatých vodních kamenech Kaiten Toishi. Styl práce v kovárně Fujiwara je po generace stejný, ocel se taví v koksové peci a je kontrolována zkušeným okem mistra. Díky tradičním výrobním metodám, znalostem a dovednostem, které byly předávány z generace na generaci, kuchyňské nože Teruyasu Fujiwara jsou bezkonkurenční a uspokojí i ty nejnáročnější fanoušky ostrostí.


Pro konstrukci nožů Fujiwara je charakteristické prohloubení čepele mezi patou a rukojetí, které usnadňuje bezpečné držení nože i při krájení tvrdého ovoce a zeleniny.