Yu Kurosaki

Yu Kurosaki se narodil v roce 1979 v Echizen v prefektuře Fukui a je talentovaným kovářem.

Proslulý v Japonsku výrobou jedinečných kuchyňských nožů. Vynikající design a ocel použitá v nožích tvoří skvělou kombinaci. Jeho nože jsou vytvářeny s velkou vášní a láskou, takže každý nůž je téměř uměleckým dílem.


Mistr Yu Kurosaki pracuje ve vesnici Takefu, kde nože kují například Katsushige Anryu a Hideo Kitaoka. Vyučil se u mistra Hiroshiho Kato, kde se naučil tajemstvím kovářství. V roce 2002 začal pracovat v továrně Kanehiro Uchi Hamono a po 12 letech výcviku začal vyrábět vlastní nože.

V roce 2014 založil Yu Kurosaki vlastní kovárnu "Kurosaki Blacksmith".


O pár let později získal certifikát "Traditional Craftmen". Stejně jako mnoho japonských kovářů ani on zpočátku nespojoval svou budoucnost s touto profesí. Nože kuje z ocelí, jako jsou Super Aogami, R-2, VG-10 a SRS-13.

Série nožů Yu Kurosaki:

Shizuku Aogami Super: kuchyňské nože vyrobené z oceli Aogami Super s tvrdostí 63-64 HRC, s rukojetí z palisandrového dřeva; čepel má charakteristické kladívkování, takže se krájené produkty nelepí na čepel.

Shizuku R-2: kuchyňské nože vyrobené z rychlořezné práškové oceli R-2 s tvrdostí 63 HRC +/-1, s charakteristickým kladívkováním na čepeli.

Fujin VG-10 Damascus: kuchyňské nože řady Fujin jsou vyrobeny z nerezové oceli VG-10 s tvrdostí 60 HRC +/- 1, jsou opláštěny 33 vrstvami nerezové oceli a opatřeny osmihrannou rukojetí z palisandrového dřeva s čepičkou z palisandru. Čepel má charakteristické kladívkování, které zabraňuje přilepení krájených produktů na čepel.

SRS-13 Turquoise: kuchyňské nože z rychlořezné práškové oceli SRS-13 s tvrdostí 64 HRC +/-1, kalené 21 vrstvami oceli, s rukojetí z přírodního minerálu tyrkysu. Čepel má charakteristické kladívkování, takže krájené produkty se nelepí na čepel.