Bunka

Omezení počtu kuchyňských nožů spočívá ve výběru těch méně specializovaných a více univerzálních. V závislosti na vašich zvyklostech jsou takové volby více či méně dosažitelné, ale univerzálnost nožů jako je Gyuto, Santoku nebo Bunka nelze popřít. Zatímco Gyuto, neboli evropský “šéfkuchařský nůž”, a Santoku jsou obecně známé, Bunka může svým vzhledem některé lidi překvapit dodnes. Zahnutá špička dává designu vzhled, který lze označit jako “drápovitý” - rovné zkosení místo jemného zalomení. Jinak je Bunka v podstatě stejná jako Santoku. Široká čepel se dobře hodí pro zpracování zeleniny, špičku lze použít pro krátké, přesnější řezy. Vzhledem ke své funkčnosti bude Bunka vynikajícím dárkem pro kuchaře. Díky své všestrannosti je praktická a svým tvarem a estetikou upoutá pozornost a vzbudí zájem. 

Dobře vyrobená Bunka, jejíž čepel je temperovaná (tzn. že se směrem ke špičce zmenšuje její tloušťka) bude nástrojem, ze kterého budete mít při použití radost. Pokud hledáte nejvyšší kvalitu, podívejte se na Bunky od Yu Kurosaki, nebo Takeshi Saji - podle toho, zda hledáte typický japonský design s rukojetí wa, nebo evropský design - nože full tang.