Tadafusa

Kuchyňské nože Tadafusa, ručně kované ve městě Sanjo.

Nože Tadafusa mají jádro z oceli SLD o tvrdosti 60-62 HRC, která se vyznačuje snadným ostřením a velmi dobrými řeznými vlastnostmi. Jádro je navíc opláštěno měkkou nerezovou ocelí. Ocel SLD vyvinula společnost Hitachi. Obsahuje přibližně 1,5% uhlíku a 11-13% chromu. Ocel SLD vyžaduje větší pozornost než standardní nerezové oceli. Specifikace se více podobá práškovým ocelím. Není však tak náchylná ke korozi. Základním pravidlem údržby je, že nůž by se měl po použití otřít do sucha a při skladování nejlépe naolejovat.

Rukojeť z karbonizovaného kaštanového dřeva velmi dobře padne do ruky a neunavuje ji ani při delší práci.

Dřevěná rukojeť prochází procesem karbonizace, díky němuž je rukojeť tmavě hnědá a má navíc antibakteriální vlastnosti a vysokou odolnost proti vlhkosti. Rukojeť z antibakteriálně karbonizovaného dřeva, které si nechala patentovat společnost Tadafusa (japonský patent č. 4029427).